Kezdőoldal
Diákprogram és osztálykirándulás
Csapatépítő tréningek
Kemping szolgáltatás
Katalógus rendelése
Galéria
Utazási szerződés
Letölthető dokumentumok
Jelentkezési lap
Utasbiztosítás
Partnerirodáink
Kenu bérlés
Fontos tudnivalók
Ajánlás
Kapcsolat
Fotópályázat
 

Jelentkezzen ingyenes hírlevelünkre!

Olyan információkat, tanácsokat kap tőlünk, amely biztosítja, hogy élményekben gazdagon, vidáman, szellemileg kipihenten térjen haza vízitúrájáról.

Minden, amit a vízitúráról tudni kell és tudni érdemes hírlevél, most ingyen.

A rendszer az adatokat bizalmasan kezeli. Azkokat harmadik személy számára nem szolgáltatjuk ki! Ön bármikor leiratkozhat a listáról.Az Ön vezetékneve:
Az Ön keresztneve:
Az Ön e-mail címe:
Az Ön címe:

 

Vízitúra Ukrajnában gyalogtúrával kombinálva a Tisza forrásához

(Jele: VUT)

1. nap (péntek): Megérkezés Tiszabecsre a Dióliget Kempingbe, vacsora.
2. nap (szombat): Reggeli után előtúra a Túr folyón, a Sonkád–Kölcse vagy a Kölcse–Túristvándi szakaszon.
3. nap (vasárnap):Reggel a hidegcsomagok átvétele után gyalog indulás a határra, a határátkelés után utazás a Felső-Tisza vidékére, betekintés a végeken élő magyarok és huculok életébe, közben kapaszkodó a huszti várromhoz, amely Kölcsey Ferencet a Huszt című vers megírására ihlette. Majd továbbutazunk Técsőre, ahol megtekintjük a 15. sz-ban épül fakazettás mennyezetű református templomot, Kossuth szobrot, Hollósy Simon mellszobrát, aki festőiskolát hozott létre a városban és itt tevékenykedett e vidéken.
Megálló Európa közepénél a Tisza partján gyönyörű magas hegyek övezte vidéken, Rahónál. Továbbutazás a Tatár-hágóra, a régi lengyel-magyar határhoz, hucul kézműves kirakodó vásár megtekintése vásárlással egybekötve. Szálláshelyek elfoglalása Körösmezőn.
4. nap (hétfő): Utazás a Tisza eredetéhez (50 km-es túra dzsippekkel oda-vissza + könnyű gyalogtúra 3 km). Délután kb. 14:00 órakor indulás vissza Husztra, közben megtekintjük Körösmezőn a sztrukivszkai fatemplomot, amelyet egy függőhídon (asszonyvallató) közelítünk meg. Rövid megálló a Fehér és Fekete Tisza összefolyásánál. Érkezés Husztra a Tisza partjára, sátorverés.
5. nap (kedd): Evezés Husztról Nagyszőlősre (16 km).
6. nap (szerda): Evezés Nagyszőlősről Tiszabecsig (25 km). Érkezés a Dióliget Kempingbe.
7. nap (csütörtök): Reggeli után hazautazás.

A túra technikai lebonyolítása: Magyar szakaszon történő előtúra után vasárnap reggel úgy kell összepakolni, hogy a legszükségesebb személyes holmik (tisztálkodáshoz és alváshoz szükséges felszerelések, valamint a személyes iratok, esetleg