Fontos tudnivalók

Jelentkezés:

– A turnusokra 8.000,– Ft/fő előleg befizetésével és az utazási szerződés egy aláírt példányának visszaküldésével lehet jelentkezni. A részvételi díj hátralékát legkésőbb a turnuskezdés előtt 3 héttel kell befizetni. Az egy hétnél rövidebb ideig tartó túrákra a részvételi díj 50%-a az előleg. Az utazási szerződés fénymásolható. Csoportos jelentkezés esetén az utazási szerződést a csoportvezető a csoport nevében elfogadja, az utaslistát pedig csatolva megküldi irodánk részére.

Amennyiben a jelentkező az utazási szerződést nem küldi vissza, de a túra előlegét befizeti, úgy tekintjük, hogy az utazási szerződés feltételeit ismeri és elfogadta.

– Útlemondás esetén a lefoglalt hely másra átruházható. A befizetett pénz viszszatérítése csak az utazási szerződésnek megfelelő feltételek mellett történhet.

– A túráinkon való részvétel feltétele a biztonságos úszni tudás. Külföldi túra esetén az utasnak egyéni baleset-, betegség- és poggyászbiztosítással kell rendelkeznie, mely irodánkban vagy honlapunkon (www.gentlementours.hu) megköthető.

– 18 éven aluliak csak írásos szülői engedéllyel vehetnek részt túráinkon.

– Az ukrajnai, szlovákiai túrákra kizárólag olyan túrázók jelentkezését várjuk, akik már többször vettek részt vízitúrán, és megfelelő gyakorlattal rendelkeznek ahhoz, hogy a nehezebb szakaszokon is biztonságosan tudjanak evezni.

A túrázónak a megérkezés napján Tiszabecsen a kemping recepcióján, egyéb túrahelyeken a túravezetőnél regisztráltatnia kell magát. A kiosztott regisztrációs lapokat a túra megkezdése előtt vissza kell adni a túravezetőnek.

Utazási szerződés:

– Felhívjuk a csoportok, baráti társaságok, szervezők figyelmét arra, hogy vendégeikkel ismertessék meg az utazási szerződésben foglaltakat, az esetleges útlemondás feltételeit. Az utazási szerződés nem megfelelő ismeretéből eredendő vitákért nem vállaljuk a felelősséget.

Kérjük figyelmesen olvassa el a tájékoztatónk végén lévő utazási feltételeket!

Befizetési lehetőségek:

– „Rózsaszín” postai utalványon a következő címre:

GENTLEMEN TOURS UTAZÁSI IRODA

4400 NYÍREGYHÁZA, ÉR U. 12.

– Banki átutalással a következő bankszámlaszámunkra:


OTP 11744003 – 20357201– 00000000

– A csekken vagy átutaláson mindenképpen szerepelnie kell:

1. név, cím, telefonszám,

2. túra jele, időpontja,

3. hány főre történik a befizetés.

Biztosítás:

A külföldi túráknál a túra költsége nem tartalmaz biztosítást, azt a túrázó saját maga köti meg. A biztosítás megkötésének elmaradásából eredő károkért a szervezők felelősséget nem vállalnak.

Túravezető feladata:

A túravezető feladata a túrázási alapismeretek átadására, a táborozási feltételek megszervezésére, a napi túrák ismertetésére terjed ki, így a túrákon mindenki egyéni résztvevőként saját felelősségére vesz részt.

Túrázó magatartása, felelőssége:

– A résztvevő tudomásul veszi, hogy a túratársakra és önmagára nézve veszélyes magatartás, a közösségi normák durva megsértése esetén a túravezető a további részvételtől eltilthatja! Ez esetben kártérítést, a részvételi díj visszafizetését nem kérheti.

– Saját csomagjáról, illetve táborozó felszerelése őrzéséről a túrázó maga gondoskodik, kivéve, ha azt az utazási iroda képviselője szállításra átvette!

– A túrázónak az utolsó túranapon 14:00-ig kell beérkezni a végállomásra. A hajókat és sporteszközöket kimosva, tisztán és sérülésmentesen kell átadnia az utazási iroda képviselőinek.

Gépjármű őrzése:

A túra ára nem tartalmazza a túrázó gépkocsijának parkolási díját. Kempingünkben lehetőség van arra, hogy megőrizzük a gépkocsikat, melynek díját a megérkezés napján a helyszínen kell kiegyenlíteni. Az autók a parkolási díj rendezése után, parkolókártyával léphetnek be a kemping parkolójába.

A részvételi díj tartalmazza:

A következő túráknál:

Tiszabecs – Dombrád (TD)

 

• Kímélő Túra (KT)

 

• Túr Túra (TU)

• Szlovákiából induló túra (MT)

 

– a napi kétszeri étkezést (reggeli + meleg, kétfogásos vacsora) költségeit,

 

– a hajók bérleti díját,

– a hajók és a csomagok szállítási díját,

– a kempingdíjakat,

– a túravezetők, oktatók tiszteletdíját,

– a szervezési költségeket.

A többi túránál lásd a túrák leírásánál!

A résztvevőket a részvételi díjon kívül az alábbi költségek terhelik:

– Az oda-, és visszautazás költségei, a napközbeni étkezés költségei, baleset- és betegség biztosítás díja, valamint a parkolási díj.

– Nem tartalmazza az ár a sofőrök visszaszállításának díját Tiszabecsre. Az utazási iroda térítés ellenében akkor tud segíteni a sofőröknek, ha szabad kapacitással rendelkezik, vagy ha megbízást kap mikrobusz megrendelésére.

– A túra árában nincs benne a hordók biztosítása, mivel a csomagokat teherautóval szállítjuk. Amennyiben a túrázó előre megrendeli, bérleti díj ellenében 30 vagy 60 l-es hordót tudunk biztosítani.

A túrán rendelkezésre álló hajótípusok:

1–2 személyes túrakajakok, 4 személyes túrakenuk.

Javasolt felszerelés:

– sátor (könnyű, 2–3 személyes),

– matrac, hálózsák, polifoam,

– fürdőruha, vászonsapka, hosszú ujjú fehér póló,

– melegítő, tornacipő, esőkabát, szél anorák, vízhatlan zsák a felszerelés csomagolásához,

– elemlámpa, testápolók, napozószerek, szőlőzsír.

A felszerelésekről, sátorról mindenkinek egyénileg kell gondoskodnia!

Utazás:

A csoportok kérésére a kért állomástól autóbuszt indítunk, melynek költségét az igények ismeretében állapítjuk meg.

TISZABECS:


– A turnuskezdés napján, vasárnap 17:00-ig kell megérkezni Tiszabecsre a Dióliget Kempingbe. (Tiszabecs, Kis u. 53., Tel.: 44/378-282)

– Tiszabecs megközelíthető saját járművel vagy vonattal Fehérgyarmatig, a Nyíregyháza – Fehérgyarmat vonalon. A fehérgyarmati vasútállomástól magánfuvarozó buszosok szállítják az utasokat Tiszabecsig viteldíj ellenében. Visszautazás saját járművel. Külön kérésre, csoportoknak megszervezzük az utazást mátészalkai, illetve fehérgyarmati indulással, vagy a viszszautazást Dombrádtól Kisvárdáig.

BUSTYAHÁZA:


A Bustyaházáról induló túrázók az előleg befizetéssel, illetve a jelentkezés elküldésével egyidőben közöljék a következő adatokat: név, születési dátum, állandó lakcím, útlevélszám.


A Bustyaházára történő kiutazást az iroda szervezi meg.

MIHALOVCE:


– Érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, gépkocsival vagy autóbusszal Sátoraljaújhelynél léphetik át a határt. Vonattal Miskolc – Kassa útvonalon közelíthető meg. Kassáról menetrendszerinti helyközi autóbusszal lehet eljutni a kempinghez. Találkozó a turnuskezdés napján 17 órakor a Zemplinska Sirava tó Mihalovce felé eső partján lévő Biela Hora Kempingben. Hazautazás Tokajból egyénileg.

Gyülekező hely:

Tisza–Túr és gasztronómia túráink gyülekező helye: Dióliget Kemping, Tiszabecs, Kis u. 53., Tel.: 44/378-282, 30/945-0194.

 

Információkérés:

• GENTLEMEN TOURS UTAZÁSI IRODA, 4400 Nyíregyháza, Ér u. 12.

Nyitva: hétfőtől péntekig 8:30-16:30 óráig.

Telefon: 42/420-205, Mobil: 30/750-2684, Fax: 42/421-611

E-mail: gentlemen@gentlementours.t-online.hu

Weboldal: www.gentlemenviziturak.hu www.kenutura.hu

• Gyula Sándor főiskolai docenstől: 30/9450-194

• Regős József főiskolai docenstől: 30/9656-265

Kedvezmények:

– Azoknak akik április 20-ig egy összegben befizetik valamelyik egyhetes túra árát 20% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból. Nagyobb diákcsoportoknak illetve baráti társaságoknak amennyiben a befizetett túrázók létszáma eléri a 40 főt szintén 20% kedvezményt biztosítunk az egyhetest túrák árából.

– Ingyenes a csoportvezető részvétele 20 fő beszervezése után, ha időben befizeti csoportja részvételi díját. 20 fő felett minden beszervezett személy után 8%, 30 fő felett 10% szervezési díjat vehet fel a szervező.

– ELŐFOGLALÁSI KEDVEZMÉNY: Az egy hetes túráknál 3000 Ft engedményt kap az a túrázó, aki május 15-ig egy összegben befizeti a részvételi díjat.

– Elő-, és utószezonban június 10-től június 16-ig, valamint augusztus 26-től szeptember 1-ig 2.500 Ft-tal olcsóbb az egyhetes túrák ára. (kivéve a „Szemtelenül olcsó túrá”-t)

– TÖRZSUTAS KEDVEZMÉNY: Törzsvendégeinknek, akik 2016-ban és 2017-ben is velünk túráztak és ez szerepel nyilvántartásunkban, árainkból 1.500 Ft kedvezményt biztosítunk. Egyéb kedvezmény nem adható!

– A fenti kedvezményekből egyszerre csak egyet lehet érvényesíteni!

20 FŐS CSOPORT JELENTKEZÉSE ESETÉN A CSOPORT KÉRÉSÉRE EGYEDI TÚRATERVET IS KÉSZÍTÜNK!


Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!