Kezdőoldal
Diákprogram és osztálykirándulás
Csapatépítő tréningek
Kemping szolgáltatás
Katalógus rendelése
Galéria
Utazási szerződés
Letölthető dokumentumok
Jelentkezési lap
Utasbiztosítás
Partnerirodáink
Kenu bérlés
Fontos tudnivalók
Ajánlás
Kapcsolat
Fotópályázat
 

Jelentkezzen ingyenes hírlevelünkre!

Olyan információkat, tanácsokat kap tőlünk, amely biztosítja, hogy élményekben gazdagon, vidáman, szellemileg kipihenten térjen haza vízitúrájáról.

Minden, amit a vízitúráról tudni kell és tudni érdemes hírlevél, most ingyen.

A rendszer az adatokat bizalmasan kezeli. Azkokat harmadik személy számára nem szolgáltatjuk ki! Ön bármikor leiratkozhat a listáról.



Az Ön vezetékneve:
Az Ön keresztneve:
Az Ön e-mail címe:
Az Ön címe:

 

Túra a Petőfi által legmagyarabb folyónak nevezett Tisza forrásához

3 nap / 2 éjszaka

1. nap
Megérkezés Tiszabecsre a Dióliget Kempingbe, vacsora.

2. nap
Reggel 6-kor a hidegcsomagok átvétele után indulás gyalog a határra, határátlépés.
7.00-kor az ukrán oldalon a tiszaújlaki határátkelőnél autóbusz és idegenvezető várja a csoportot. Utazás a máramarosi medencén keresztül a Felső Tisza vidékére. Elsőként közvetlenül a határátkelőnél ismerkedés a Rákóczi szabadságharc emlékére állított Turul emlékművel Tiszaújlaknál. Rövid ismerkedés Nagyszőlőssel: a régi Ugocsa vármegyeháza, ahol Bartók Béla 9 éves korában adta az első nyilvános hangversenyét. Utazás Husztra, kapaszkodó a huszti várromhoz, amely Kölcsey Ferencet a Huszt című vers megírására ihlette. Técsőn a végeken élő magyarok életével ismerkedünk, a Kossuth szoborral (a helyi lakosság nagy Kossuth pártoló). Megtekintjük a közel 200 db fakazettás menynyezetű református templomot, tisztelgünk Hollósy Simon szobra előtt, aki festőiskolát hozott létre a városban. Továbbutazás a „huculok országába”, közben pihenő Európa közepénél, melyet Ferenc József idejéből egy kőtömb jelez. (Fakultatív ebédelési lehetőség.)
A délutáni órákban Kőrösmezőre érve megtekintjük a sztrukivszkai fatemplomot, melyben a helyi lakosok a mai napig őrzik azt a bőrből készült festett zászlót, amely Szent István királyunkat ábrázolja, amint a koronát felajánlja Szűz Máriának. Szálláshelyek elfoglalása kétágyas szobákban Kőrösmezőn. Vacsora. Szabad program.

3. nap

Reggeli után gyülekező az Ilona kávézónál ahonnan dzsippekkel utazunk tovább úttalan utakon a Tisza forrásához (25 km). Rövid, 1,5 km-es gyalogtúrára kell felkészülni, hogy elérjük a forrást. Helyben ebéd, mindenki a saját elemózsiáját fogyasztja. A túra után felkapaszkodunk a Tatár-hágóra, ahol kézműves kirakodóvásár működik, rövid vásárlás, visszaúton Rahónál megtekintjük a Fehér és Fekete Tisza összefolyását. Útközben gyönyörködünk a szép magas, helyenként 2000 m fölötti hegycsúcsokban. Husztnál elkanyarodunk Iza községbe, ahol vesszőből fonott kosarakat és használati tárgyakat lehet vásárolni. Búcsú Kárpátaljától. Érkezés a határra.

 

Ár: 32.500,– Ft/fő,

amely tartalmazza:
• a tiszabecsi elhelyezést kempingben,
• Tiszabecsen megérkezés napján a vacsorát és a másnap reggeli hidegcsomagot,
• a busz költséget,
• az idegenvezetést,
• a dzsippes túra költségét,
• egy éjszakai szállást panzióban, félpanziós ellátással,
• a szervezési költségeket.

A túrát min. 18 fő jelentkezése esetén indítjuk.

Lehetőség van a programot egy naposra szűkíteni, ennek megtervezését kérje irodánktól.